Vocaal ensemble EVA

Eva Vocaal
Foto: Merette Kuijt Fotografie

 

Vocaal ensemble EVA

Het vocale ensemble EVA bestaat uit 6 klassiek geschoolde, enthousiaste, jonge en charmante zangeressen. Het ensemble richt zich in het bijzonder op het zingen van a capella-muziek maar leent zich ook voor samenwerking met instrumentalisten. EVA werd in 2014 opgericht in Zwolle, maar bevat inmiddels zangeressen uit het hele land. Zij delen een liefde voor het zingen in klein verband, waarbij iedere stem individueel kan uitkomen, maar er vooral ook een gebalanceerde samenklank tot stand gebracht wordt.

Tijdens masterclasses van de King’s Singers werd de samenklank verder verbeterd. Ook deed EVA mee aan concoursen in binnen- en buitenland om zichzelf uit te dagen. Zo nam het ensemble deel aan het Grachtenfestival Conservatorium Concours; en het International A Capella Concours in Leipzig waar onder andere het voor EVA gecomponeerde ‘Earth’ van Arend Gerds haar wereldpremière beleefde.

Repertoire

EVA geeft regelmatig concerten; op zichzelf staand of als intermezzo bij andere gelegenheden. Het ensemble heeft een aantal vaste programma’s, die echter altijd in ontwikkeling blijven. De uitlijning van die programma’s vindt u op onze website. EVA heeft inmiddels een zeer divers repertoire opgebouwd variërend van renaissancemuziek tot moderne composities. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Scandinavische volksmuziek, geestelijke werken, romantische Engelse en Duitse liederen, vrolijke oude en geestige nieuwe madrigalen, en ‘all-time-favourites’ als Danny Boy.

Samenstelling

De zangeressen van EVA: Lieke van Oostenbrugge, Ineke de Vylder, Susanne Weber, Maike van der Wiel, Marije Wieringa en Raghna Wissink. EVA wordt gecoacht door Harry van Berne.

Voor meer informatie kunt u ons vinden op www.evavocaal.nlfacebook.com/EVAvocaalensemble of een mail sturen naar info@evavocaal.nl

Luister ook naar ons op Soundcloud!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.