Biografie

Susanne Weber is geboren en opgegroeid in Enschede. Zij heeft gestudeerd in Groningen en Zwolle, waar zij in 2013 aan het ArtEZ-conservatorium haar diploma klassieke zang heeft behaald. Inmiddels woont zij alweer enige jaren in het prachtige Groningen.

Susanne wordt gecoacht door Heleen Koele. Na de Bachelor volgde zij contractstudie bij Claudia Patacca en Harry van Berne. Zij nam deel aan workshops en masterclasses van o.a. Andreas Schmidt, Barbara Hannigan, Johannette Zomer en ensemblecoaching bij de King’s Singers en Amarcord.

Susanne zingt op projectbasis mee met semiprofessionele en professionele kamer-, opera-, oratoria- en symfonische koren onder leiding van o.a. Béni Csillag, Klaas Stok, Hans Leenders en verschillende (inter-)nationale orkestdirigenten.
Susanne zingt regelmatig als solist bij verschillende dirigenten en orkesten en heeft veelal in liedklasprojecten onder leiding van Marien van Nieukerken gezongen.

Zij heeft het vocale ensemble EVA mede opgericht en heeft hier 1e sopraan gezongen totdat het ensemble stopte in 2022. EVA was een zeskoppig vrouwenensemble (www.evavocaal.nl), die in hun looptijd 2 CD’s heeft opgenomen; Ljuset en Jaarringen. Het repertoire bestond onder andere uit prachtige gevarieerde muziek van Guillaume de Machaut, Hendrik Andriessen, Ola Gjeilo en Arvo Pärt.
Zij waren opgericht naar aanleiding van een masterclass van de King’s Singers en hebben hun bestaan kunnen eindigen met een slotconcert samen mét de King’s Singers in Lübeck in juli 2022.

zie ook: Facebook